Intro til nye roere

Om Helsingør Roklub

Helsingør Roklub blev stiftet i 1883 og er dermed provinsens ældste roklub. Ved årsskiftet 2016/17 havde vi 211 medlemmer, hvoraf 60 var passive medlemmer.

Vi går ikke i hi om vinteren. Roning kan faktisk dyrkes året rundt. Den officielle sæson gå fra ca. 1. april til ca. 1. november, hvor der er mulighed for at gå på vandet. Hele året kan man bruge vores motionsfaciliteter 24 timer i døgnet. Du kan for DKK 250,00 købe en nøgle til klubben. Der er ergometertræning flere gange om ugen under vejledning af dygtige instruktører.
Der er også 8’er grand prix. Det er en konkurrence, som foregår i roklubber landet rundt. Holdene kan bestå af kvinder, mænd eller mixed hold. Der er tilmelding i oktober måned. Desuden går vintermånederne med klargøring af bådene til næste sæson. Dette kræver slibning og lakering.

Om roning

Roning er * God motion * Muskelopbygning  * Gode venner * Masser af frisk luft og sol * Hyggelige fællesture * Aktive ferieture * Fester * Motionsstævner * Vedligeholdelse af bådene, også i vinterperioden, - men roning kan også være * Vabler * Ondt i røven * Møgbeskidt og vådt rotøj * Kulde * Silende regn og flere timers roning hjem

Om at være roer

Vi gør vort bedste for at få alle roere til at føle sig velkomne. Alligevel er der nogle kaniner, der ikke ror mere end en enkelt sæson. Det er der flere grunde til. En stor grund er, at nogle nye medlemmer ikke sætter sig ordentligt ind i, hvad det vil sige at være roer. Sloganet ”Roning – en livsstil” er ikke kun en tom kliché. Roning er i høj grad en livstil. Derfor

1. Det tager tid at ro

Roning er ikke en sport, man dyrker på bestemte tidspunkter om ugen. Man kan ro, når man har lyst og vejret er til det. Og i princippet hver dag hele året rundt. Roning er ofte noget, der tager tid. Båden skal gøres klar, inden man tager af sted, og den skal vaskes af igen, når man er kommet hjem. Og da man ror med en hastighed på 7 – 8 km i timen, siger det sig selv, at roning ikke er noget man dyrker, hvis man lige har et par timer i overskud.

2. Du skal selv være aktiv

Vi forsøger hvert år at gøre Helsingør Roklub mere ”kaninvenlig”. Som "kanin" får du login til hjemmesiden, hvor du kan følge med i de forskellige aktiviteter. Hvert år arrangeres der fællesroning på faste dage og der vil være en brovagt til stede, der sætter hold. På den måde kan du komme ud at ro, også selvom du endnu ikke har fået styrmandsbevis. Der er også fælles morgenroning, men det kræver tilmelding.

Ved roaftaler møder man omklædt og klar på det aftalte tidspunkt.

Derudover er det en god ide selv at være aktiv. Send en sms eller ring folk op og hør, om de vil med på en rotur, eller aftal ved fællesroningen om nye ture. På hjemmesiden under "Kun for medlemmer", kan du finde telefonnumre og kontakte andre medlemmer.

3. Bliv et kendt ansigt i roklubben

Det er en god ide at blive et kendt ansigt blandt gamle medlemmer. Det er dem, der kan tage dig med på de spændende ture, de kan lære dig en masse (også selvom mange gamle roere ikke bruger samme teknik). Der er mange måder, man kan blive kendt på. En sikker måde er at møde op i klubben, og deltage og hjælpe til med de arrangementer, som er planlagt. Har du en god ide til et fællesarrangement, så gå bare i gang med at arrangere. Har du brug for hjælp, så henvend dig til et bestyrelsesmedlem.

Livet i Helsingør Roklub udover roning

Der kan købes kaffe og te i roklubben. Du skal blot selv lave den og rydde op efter dig. Der er også mulighed for at købe sodavand og øl, så der er gode muligheder for at slutte roturen, medens man nyder udsigten fra vores terrasse. Det er også en god måde at møde nye medlemmer på.

Instruktion

Instruktion gives af ulønnede, instruktøruddannede medlemmer. Sammen gennemgår I roskolens 8 lektioner.

Som kanin (ny roer) skal du instrueres mindst 8 timer og aflægge svømme/åre/veste-prøve samt have et kursus på 3 timer i søfartsregler; i forbindelse med dette afholdes praktisk prøve i kommandoer og brotillægning.
Helsingør Roklub afholder typisk prøven i august måned (se kalender). Ved en åre/veste-prøve skal du vise, at du kan iføre dig en redningsvest, mens du ligger i vandet, du skal kunne svømme med en åre under hver arm.
Ved svømmeprøven skal du bevise du kan svømme minimum 300 meter uden for mange ophold. Når du har fået din ro-ret, må du ro alt det, du vil – dog skal der som altid være en uddannet styrmand i båden. Kurset til kortturs-styrmand foregår en eller to aftener i løbet af sæsonen. (Se aktivitetskalender)

Påklædning

Påklædningen er naturligvis afhængig af vejret og turens varighed, men det er en god ide at have tøj til al slags vejr. Som roer kan man ikke undgå at blive snavset.

Tøj: Det er mest behageligt at ro i løst hængende tøj. F.eks. træningsdragter, t-shirts, shorts, vindtæt jakke etc., dog er det mest hensigtsmæssigt at ro i tætsiddende tøj pga. åretaget. Hvis tøjet flagrer for meget kan åren hænge fast i tøjet. Man kan købe rotøj hos Godfrey Sports, men der ingen grund til at investere i tøj, før man er sikker på, at roning er en sportsgren, man vil fortsætte med.

Sko: Brug bløde sko (gummisko etc.). Det kan også være praktisk med et par "vadesko”. Disse bruger man, hvis man gør landgang på en åben kyst. De skal sidde fast på foden (ikke badesko).

Solen: Solen på vandet er meget stærk, så det er en god ide at have solbriller, faktorcreme og evt. en kasket med.

Drikkedunk: Man bliver tørstig af at arbejde fysisk, så medbring derfor altid noget at drikke.

Bådene

Undtagen plastscullerne er klubbens både fremstillet af træsorter som mahogni og cedertræ. En inrigger er et stykke meget flot og gedigent håndværk, som har sin pris, hvad angår fremstillingen og vedligeholdelsen. En ny fireåres inrigger koster omkring 120.000 kr. 

I Helsingør Roklub betaler vi ikke ret meget i kontingent, hvis man ser, hvad man får for pengene. Dette betyder, at alle, der nyder godt af klubbens bådpark om sommeren, også bør hjælpe med enten vedligehold om vinteren eller at man deltager i rengøringen af klubhuset i løbet af året. Klubbens fremtidige lave kontingent og især bådenes kvalitet er afhængig af denne frivillige indsats.